sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Keinutuolin muodonmuutos

Tällaisena vein Fiskarsista ostamani kiikkustuolin kunnostettavaksi. Ajatuksena oli, että se jäisi puun väriseksi ja saisi pintaansa vain lakan.


Vietettyään aikansa Sipoon Söderkullassa sijaitsevassa Verhoomo Taikaneulassa ihanan ammattilaisen Mirva Kanko-Ingmanin käsittelyssä palasi keinuvanhus kotiin hieman erinäköisenä.
Nähtyäni tuolin ensimmäisen kerran mieleeni tuli heti mummola. Se ei pääse meillä ihan oikeuksiinsa, koska oikeanlainen mummolafiilis puuttuu, mutta kunhan saan kiikun alle sopivan maton, niin ehkä ilme kohentuu. Olin ajatellut laittaa Gotlannista ostamani lampaantaljan maton virkaa toimittamaan, mutta tummahkon harmaana se ei sopinut yhtään. Kiikun istuimen kankaassa on kyllä tummanharmaita raitoja ja sitten tuollaisia tumman tiilenpunaisia/ruskeita raitoja valkoisen lisäksi. Väri toistuu juuri ostamissani uusissa verhoissa, jotka tosin on ruudulliset, mutta niiden kaverina on ihan yksiväriset tummanruskeat verhot. Verhoprojekti on kyllä vielä kesken, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. Ostin vain kaksi pituutta kumpaakin lajia siltä varalta, ettei ne sovikaan. Mutta hyvältä näyttää. Jopa 11-vuotias poikani sanoi, että noi verhot muuten näyttää hyviltä :) Se on paljon sanottu se - mies ei olisi huomannut koko verhoja, jos en olisi erikseen huomauttanut.

Takaisin itse asiaan eli keinutuoliin, joka sai kumminkin pintaansa tuollaisen pähkinänruskean petsin. Syystä että koelakkaus oli tehnyt pinnasta mustapilkullisen, koska se nosti ammoisen mustan maalin jäänteet pintaan. Eihän tuo väri tasainen ole, mutta ei haittaa yhtään. Sopii hyvin tuon lipaston kaveriksi. Kiikku oli myös aika huterasti koossa, joten Mirva oli purkanut sen osiinsa ja koonnut uudelleen. Kyllä siinä nyt kelpaa puikkoja heilutella - olen oikein tyytyväinen.


Toistaiseksi puuttuvaa joulufiilistä herättelemään pääsi tämä Mailegin suloinen tyttö-tonttu, joka magneeteilla tarttui jääkaapin oveen ja harjan varteen. Jospa se tekisi meille joulusiivouksen ;-)

Hei sitten seuraavaan kertaan!

4 kommenttia:

 1. Erittäin onnistunut väri kiikussa, mun mielestä :) Sopii niin hyvin ton lipaston kaveriks! Erittäin kiinnostavan siitä tekee sen maalin epätasaisuus, jos se olis tasasen yksivärinen olisi se tylsä. Nyt se näyttää oikeesti vanhalta ♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos Elina :) Olen samaa mieltä kanssasi ja mitä enemmän kiikkua katselen, sitä enenmmän siitä tykkään.

  VastaaPoista
 3. Kiikkustuoli on upea!
  Kiitos terveisistä! Perille tuli :)

  Mä olen vähän laiskanlaisesti käynyt blogeissa kommentoimassa. Joku syysväsymys :/

  Miten sulla meni messuilla?

  Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kesäkukka, vaikka eihän se minun ansiotani ole, että kiikusta tuli hieno:) On se vaan upeaa millaisia kädentaitajia meillä Suomessa on. Sen näki messuillakin. En lakkaa ihmettelemästä, miten mahtavia uusia ideoita keksitään. Itse olin siis messuilla ihan asiakkaan ominaisuudessa ja melko kiitettävästi onnistuin:)

  Hyvät viikonloput!

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)