maanantai 9. toukokuuta 2016

Unelmien kevätmarkkinat


Siellä ne odottaa, käsityöläiset Unelmien kevätmarkkinoilla, jonne lauantaina könkkäsin autoltani tuon joutomaan läpi ystäväni luo, joka sitten poimi pois hihaani tarttuneet takiaiset. Markkinoiden järjestämisestä vastaa Verhoomo Unelman ihana Mari, jolla on verstaansa tuossa vanhassa tehdasrakennuksessa(?) Rekolassa. Olemme tutustuneet aikoinaan Naisten Joulumessuilla, kun olin siellä ihan ensimmäistä kertaa myymässä myssyjäni. Tarkistin juuri, että vuosi oli 2010 :)


Jostain syystä minulta on jäänyt aiemmin väliin nämä markkinat, joita Mari on järjestänyt niin keväällä kuin joulunakin, mutta ilokseni sain nyt mentyä paikalle, jossa oli noin 50 eri alojen käsityöammattilaista ja -harrastajaa eri puolilta Suomea myymässä upeita tuotteitaan.  Erityisesti hämmästelin sitä suurta määrää tuotteita, jonka nämä taitajat ovat saaneet aikaan. 

Sää helli iloista markkinaväkeä oikein tosissaan, mutta onneksi kaikilla taisi olla jonkinlainen katos varjona liialta auringolta. Minä tulin niin sanotusti "takaovesta" ja ensimmäisenä pölähdin keramiikka-apajille. Sopivasti, olenhan suuri keramiikan ystävä.Ihastuimme ystäväni kanssa noihin merkkitikkuihin, joilla voi muistuttaa, että mitähän sitä oikein tuli viljelylaatikkoon istutettua. Hankimme niitä kumpikin omille viljelyksillemme.

LÖK Linda Öhman Keramik valmistaa keraamisia käyttö- ja koriste-esineitä. Vähän järeämmästä materiaalista eli betonista tuotteensa valmistaa blåVilla. Tarjolla oli mm. kynttilänjalkoja, tarjottimia ja pieniä koriste-esineitä.Kuten moni muukin näillä markkinoilla, niin myös ReDi valmistaa tuotteensa kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Vanhat lautaset ja kupit ovat saaneet uuden elämän kerrostarjottimina.Monen pöydän takaa löytyi tuttuja kasvoja, niin myös näiden kauniisti mutkalle taipuneiden rautalankaesineiden takaa. Tajusin tämän naputellessani, etten kuitenkaan ottanut kuvaa niistä kasvoista, mutta Rautaharakat-Eeva on kyllä tuttu varmaan useammastakin jutustani, koska hänet olen tavannut monesti niin markkinoilla, myyjäisissä kuin pikkuisessa lifestyleputiikissa
HUONE ett RUM:ssa Kirkkonummella.

Eevan muistan aina keittiössä puuhatessani, koska siitä asti, kun häneen tutustuin, olen hänen oppiensa mukaisesti säilyttänyt sipulini huoneenlämmössä, en jääkaapissa ja vielä Eevan vääntelemässä kauniissa rautalanka-sipulissa. Olette varmaan kuulleet tämän tarinan monta kertaa, koska kerron sen aina Eevan tavattuani :)


Tuttu kasvo on myös näiden iloisten kassien tekijä Piia, joka käyttää ihan.in tuotteiden tekemiseen paljon pirteitä retrokankaita. Mutta myös pellavaa, josta tehtyjä tuotteita meilläkin on kotona muiden muassa. Niitäkin olen varmasti esitellyt jo aiemmin.


Värejä ja  kirjaimellisesti karkkivärejä löytyi naapurista, jossa Magee nettikauppa möi korujaan.


Kierrätysteema näkyy myös yläkuvan koruissa, mutta valitettavasti en muista, kuka on väännellyt ja takonut sormuksia, ranne- ja kaulakoruja vanhoista lusikoista.

 

Aivan kertakaikkisen ihastuttavia puusta tehtyjä korvakoruja - katsokaa nyt noita söpöjä linnunpönttöjä, kaarnaveneitä ja ongenkohoja :)

Tekijä on HienoStella, jonka takaa löytyy käsityöakan moniosaaja Jaana Ojalainen sekä taiteilija Jakke Haapanen, jonka yksityiskohtaisen tarkkoja kuvituksia kaloista, ötököistä ja metsän ekosysteemistä löytyy mm. muistipeleinä. HienoStellan kotisivuja kurkatessani löysin myös hänen hienot, surrealistiset maalauksensa, joista tietty ne, joista eniten kiinnostuin, on myyty ;)

 Alakuvan korvakoruissa taas on kuvattuna Helsingin katujen nimiä. Ne on käyty oikein henk.koht. valokuvaamassa eli ovat ihan alkuperäisten kylttien näköiskappaleet. 


Tämän parin käsistä on lähtöisin myös KetjuReaktio -korumallisto, joka hyöyntää vanhat polkupyörien osat, mm. juuri ne ketjujen osat. Tuloksena on hyvinkin kalevalamaisia koruja, jotka eivät nyt harmi kyllä erotu hyvin tuossa ottamassani kuvassa, jossa korupuun jalustana toimii vanha levysoitin. Ai että minä ihailen ihmisten idearikkautta vanhojen esineiden uusiokäytössä.Ensin huomasin värikkäät kuvat, joista kuvassa näkyy vain kissan korva ja sitten ihastuin tuohon grafiikantyöhön, jossa pelataan Kummallista sakkia. Jokin minua kuitenkin puhutteli tässä Tuuni Turulan Kirjailijassa, joka vielä toistaiseksi saa ilostuttaa minua äitienpäiväruusuihini nojaten, ennenkuin vien sen kehystettäväksi. 


Sain itse valita tuon valkoisen ruusun lähi-Siwamme valikoimasta, mutta poikani maksoi sen ja peri myöhemmin puolet hinnasta pikkuveljeltään :D  Olin oikeasti todella yllättynyt, että he olivat laittaneet kellon soimaan aamulla keittääkseen minulle aamukahvin, jonka sain sänkyyn kahden kinkulla ja juustolla päällystetyn paahtoleipäviipaleen kera. iPad siksi, että tykkään lukea aamuisin Hesarin. Yleensä luen sen kyllä omalta läppäriltäni, koska mies lukee sen tuolta Padiltä ja minä sitten sitten kommentoin lähes jokaista juttua, johon mies murahtelee, ettei pysty keskittymään omaan lehteensä ;)

Kahvimukikin tuossa tarjottimella on se, josta mieheni aina juo kahvinsa, mutta ajatushan oli tietenkin tärkeintä ja se, että pojat ylipäänsä heräsivät ajoissa, vaikka etukäteen vihjasivat, että he sitten nukkuvat pitkään. No, kuopus sitten jäikin viereeni kuorsaamaan, kun luin lehteni :) Muuta lahjaa en edes odottanut, sillä suurin lahjahan ovat poikani, joiden vuoksi olen äiti.


Minulla jäi kesken ennen Unelmien kevätmarkkinoita aloittamani juttu kevään puutarhapuuhistani, mutta yritän saada sen valmiiksi lähiaikoina, kunhan vaan maltan tulla pois pihalta, jossa olen viihtynyt iltamyöhään. Eilenkin kuopsutin kukkapenkkiä kymmeneen asti, niin että tämä kärsäkäs tuli huomauttamaan kellonajasta, mikä oli ihan hyvä, koska alkoi tulla kylmä ja hyttysetkin kiusasivat. Kyllä - niitä on jo iltaisin liikkeellä!


Enhän minä nyt tällaiseen kuvaan voi lopettaa, joten tässä kuva ystäväni yrttilaatikosta, johon hän asetteli markkinoilta ostamansa keraamiset merkkitikut, joista edellä kerroin. Ostin muuten Verhoomo Unelman Marilta parilta ikivanhaa ikkunanpokaa, jotka aion hyödyntää omilla viljelyksilläni, mutta niistä myöhemmin lisää, sillä pitää hakea rautakaupasta pari osaa, joita ei meidän autotallista löytynyt.


Oikein ihanaa viikkoa - nauttikaa auringosta!

Tuula


10 kommenttia:

 1. Nämä olisi olleet niin minun markkinat, vielä ihan lähellä ja olinkin menossa, mutta oltiin sitten maalla. Kiitos ihanista kuvista. Hyvää puutarhatyöviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvä viikonloppu maalla olemiseen. Seuraaville markkinoille sitten Outi :) Nyt toukokuussahan on taas Narinkkatorilla se Käsityökortteli. Kiitos, puutarhapuuhat jatkuu :)

   Poista
 2. Kääk,sama juttu kuin edellisellä, olisinpa tiennyt markkinoista, ihania kuvia! Odotan innolla ikkunanpoka-puutarhurointijuttuasi, meilläkin on niitä varastossa.
  Minulla on selvästi opittavaa sinulta istutushommissa :)
  Aurinkoista viikkoa sinullekkin.

  Anna T./ http://muijamaalaiskylassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna, maalaiskylän muija :) Enpä minäkään älynnyt blogin fb-sivuilla kertoa näistä markkinoista. Ikkunanpokista ei sitten mitään maailmaa mullistavaa rakennelmaa tule eli älä odota liikoja :D

   Poista
 3. Hei! Marjon matkassa-blogin kautta eksyin sivuillesi. Ja kiva, että eksyin.
  Heti pääsin mukaan Unelmien kevätmarkkinoille. Ihania tuotteita! Ja nuo keraamiset tuotteet ovat kertakaikkisen upeita. Ja nuo kaarnaveneet voisin laittaa korviini saariston ystävänä.
  Sinulla on kaunis blogi. Seuraajaksi jään kaimani blogiin :)
  Tervetuloa kurkkaamaan tämän Tuulan elämää.
  Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan kaimaseni! Kivaa, että eksyit ja kiitos kun viihdyit, tervetuloa :) Kiitos kutsusta, pitää tulla vastavierailulle. Kivaa viikon alkua!

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)