torstai 29. lokakuuta 2015

Syyslomalla naapurissa, osa 1 - Södermalm

Odottelen vieläkin yhdenvertaisuusvaltuutetun kantaa, josko saisin lentolippuni vähän halvemmalla kuin kolminkertaiseen hintaan. Asia on edennyt jo niin pitkälle, että Finnairin on pitänyt antaa kommenttinsa kysymykseen, että kaatuuko heidän taloutensa, jos yhdelle liikuntarajoitteiselle annetaan noin kerran vuodessa kaksi lisäpaikkaa puoleen hintaan. En jaksanut alkaa taas vääntämään lentolipustani ennen asian lopullista ratkeamista, joten ystäväni kanssa suunnittelemamme Nizzan matka vaihtui automatkaan Tukholman kautta Uppsalaan :) Melkein sama siis ;)


Laivayhtiö Viking Linella sentään oltiin suopeita vammaista kohtaan ja pyynnöstä saimme autolle paikan ihan hissin vierestä. Helsingissä jo varmistui sama käytäntö myös paluumatkalle. En aio sen enempää puuttua itse matkustamiseen, vaan kerron muutaman kivan vinkin ihan siitä Viikkarin Tukholman sataman vierestä Södermalmilta. Fotografiskassa emme kuitenkaan tällä käyneet, vaikka se on tietysti, siis omasta mielestäni, ihan ensimmäiseksi paras vinkki :)Olin suunnitellut meille matkaohjelman lähes kellon tarkkuudella ja meidän oli tarkoitus olla iltasella noin klo 18 aikoihin Uppsalan lähistöllä. 


Tämä keraamikkojen puoti oli yllätyslöytö, koska saimme autolle paikan ihan sen edestä, kun varsinainen kohteemme sijaitsi naapurissa. Sen aukeamiseen oli hieman aikaa, joten piipahdimme sisälle valoisaan putiikkiin ihastelemaan ruotsalaisten kädentaitajien töitä.Prinsessallekin olisi ollut oma muki, mutta ihastuimme näihin taalainmaan hepalla kuvioituihin astioihin ja minun mukaani lähti alakuvassa näkyvää espressokokoa isompi valkoinen muki mökille hammasmukiksi.


Sitten olikin aika mennä odottamaan 
Fat Cat House & Garden liikkeen oven aukeamista.Siellä vasta valmisteltiin meille sisääntuloa, mutta mikäs noita oli ihastellessa. Näyteikkunoiden perusteella pystyi jo sanomaan, että mielenkiintoinen myymälä on kyseessä. Tämä oli siis meille ihan uusi tuttavuus Tukholmassa. Kuvat eivät ole parhaat mahdolliset, koska kännykälläni ei saa hämärässä tunnelmassa kovin tarkkoja otoksia, enkä tykkää käyttää salamaa. 


Myymälätila oli suuri ja sokkeloinen ja minultakin meinasi jäädä perimmäiset nurkat löytämättä. Tilat oli "selkeästi" jaoteltu keittiöön, puutarhaan, olohuoneeseen ja kaikkeen siltä väliltä. Oikea runsauden sarvi uutta ja vanhaa.
Perimmäinen huone oli mustine seinineen todella hämärä, lähes pimeä. Ette ehkä halua nähdä kaikkia epätarkkoja kuvia, mutta laitan ne kuitenkin esille, koska niistä näkee hyvin liikkeen tyylin.Vasta kun olimme melkein pois lähdössä tapasimme puotikoiran kassatiskin takana. Hän tuli moikkaamaan meitä myymälän puolelle vasta luvan saatuaan.Rapsutusten jälkeen jatkoimme Östermalmille, jossa halusin näyttää Johannalle erään vuosien takaiselta Friends Forever -reissulta tutun liikkeen. Sielläkin kävi tuuri ja parkkipaikka löytyi lähes oven edestä. Garbo interiors oli kuitenkin pettymyksekseni muuttunut todella paljon edelliskerran käynnistäni. Upeita vanhoja talonpoikaispöytiä siellä oli edelleenkin, kalliita kuten ennenkin, mutta muutoin paikasta kiinnosti oikeastaan vain tuo etuosa, jossa oli ruukkuja ja valikoima viherkasveja. Sitä ihmettelimme Johannan kanssa, että kuinka paljon vielä upeasti kukkivia kesäkukkia näimme niin Tukholmassa kuin myöhemmin Uppsalassakin.Täältä matkamme jatkui Solnaan, Ulriksdalin kuninkaallisen linnan naapurissa sijaitsevaan Slottsträdgården Ulriksdaliin. Seuraavalla Tukholman reissullani haluan kyllä ehdottomasti käydä tutustumassa itse linnaan, sen puistoon ja orangeriin.

Mutta meidän vierailustamme puutarhoilla saatte nähdä kuvia seuraavassa jaksossa :)
Siihen asti pysytelkää lämpinä tuolla syksyn koleudessa, itselleni sain hankittua pienen kuumeen.

4 kommenttia:

 1. Eikös auto oo muutenki mainio.... saa ostokset näppärästi mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin Katju, vaikka eihän me paljon mitään osteltukaan ;) Ajattelin myös ehtiväni neulomaan siinä apukuskin paikalla, mutta arvaa vaan, kartan lukemiseen ja pelkäämiseen meni kaikki aika :)

   Poista
 2. Tykkään niin näistä kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla Outi :) Etten ihan turhaan joka paikassa napsi valtavaa määrää kuvia.

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)