lauantai 17. lokakuuta 2015

Sunny Sunday

Olen nyt reilun kuukauden aikana vieraillut Hämeenlinnassa kaksi kertaa. Ensimmäisen matkan tein osallistuakseni Elävään kirjastoon, mutta samalla reissulla tutustuin myös mm. Sibeliuksen syntymäkotiin ja kävin lankaostoksilla Metsänkylän Navetalla. Harmitti, etten ehtinyt käydä Wetterhofilla, kun pienessä kaupungissa kaikki paikat menevät niin aikaisin kiinni viikonloppuisin. Sitä kun on tottunut Helsingin pidempiin aukioloihin.

Yksi pari kämmekkäitä jäi kuitenkin muutamaa kerrosta vajaaksi ja siksi piti lähteä uudelleen lankaostoksille. Sain viime sunnuntaina ystävän kaveriksi ja autokuskiksi, mitä hän saattoi muutaman kerran katua, kun unohdin kartanlukijana kertoa, että olisi pitänyt kääntyä aikoja sitten ;)


Ihan ensiksi suuntasimme Kahvila Leivintupaan. Kehotin ystävää käymään siellä vessassa, vaikka ei olisi tarviskaan, koska wc;n sisustus on kertakaikkisen hieno. Harmi vaan en ottanut tällä kertaa sisäkuvia (olen hukannut edelliskerran kuvat pilveen), mutta ikkunan takana kuvasin jättimäistä hortensian kukintoa, joka on niin kaunis syysvärissään. Nauratti, kun tajusin, että siellä minä tähtäilen kameralla (siis kännykällä) vessan ikkunan takana :) 

Meidän ei ollut tarkoitus kahvitella, mutta sain houkuteltua Tarun  maistamaan Leivintuvan kuuluisia pannukakkuja. Aurinkoisesta säästä huolimatta oli sen verran vilpoista, että kuuma tee maistui minullekin, joka juon yleensä kahvia.Saatiin oikein ikkunapaikka, josta olikin hyvä kuvata itse tupaa, ennenkuin pöydät täyttyivät asiakkaista. Sisustus on vanhoine, eriparisine tuoleineen ja pitsiverhoineen niin viehättävä, etten voinut olla huokailematta ihastuksesta taas kerran.Lähdettyämme kohti navettaa ja alpakoita, ehdin jo hukata kännykkäni niin, että ystäväni juoksi etsimään sitä kahvilasta, vaikka se oli koko ajan ollut takkini taskussa. Huoh, tämä muistamattomuuteni saa minut välillä hulluuden partaalle. Mutta koska myös muistan paljon asioita, niin se kai tasapainottaa mieltä. Sen lisäksi, että ystäviä se ei tunnu vielä haittaavan :)Maisema on ulkona laiduntavilla alpakoilla todella upea. Sitä se on myös tänne ajettaessa läpi Aulangon harjumaiseman. Suosittelen!


Alpakat ovat yleensä tosi sosiaalisia ja tulevat mielellään hakemaan aidan takaa löytyvää vihreämpää ruohoa. Nyt heillä oli heinää omasta takaa, joten vain pari ahmattia lähestyivät meitä ;)


Hänellä on hyvä hiuspäivä :)
Aasit olivat minulle uusi tuttavuus Metsänkylän Navetalla. En valitettavasti saanut niistä kovin hyviä kuvia, kun nököttivät nurkassa vierekkäin. Mutta nuo sielukkaat silmät saavat ne näyttämään niin viisailta ja herkiltä. Ja suloisilta <3
 

Tupsukorvien välistä näkyvä heppa ei halunnut tulla rapsuteltavaksi.


Lankatuvassa oli tunnelmavalaistus. Mukaan lähti taas useampi vyyhti ja myöhemmin täältä saa taas ostaa Etanaellin kämmekkäitä.

Meille tuli pikkuinen hoppu seuraavaan kohteeseemme eli Tiirinkosken tehtaalle, koska muistin taas yhden asian väärin eli aukioloajan. Karttaakaan en ollut katsonut tarpeeksi tarkkaan, kun oletin välimatkan lyhyemmäksi. En tullut huomanneeksi, että välissä oleva Vanajavesi pitää kiertää (tähän tulisi se kännykästäni löytyvä irvistys-hymiö) :)
 

Hyvin meille jäi aikaa, vaikken karttaa aina muistanutkaan seurata ja ehdimme kiertää ihastuttavan putiikin, tutustua pihan eläimiin ja maistaa lampaanmaitojäätelöä kahvilassa. Tarvitseeko minun edes mainita kuvien huonoa laatua. Uusi kännykkä on jo tilauksessa ja siinä tietääkseni parempi kamera. Minäkin ehdin hoitaa Ninan kanssa "bisneksiä" eli Tiirinkosken lampaanvillasta neulomiani kämmekkäitä ja muutama pipo jäi myyntiin Tehtaalle, mm. nämä:
Kuka teistä saa kielensä nenään?

Tiirinkosken Babe saa ja sitä kannattaa mennä katsomaan :)

4 kommenttia:

 1. Ihanan syksyisiä eläinkuvia. Tiirinkosken tehtaalle en ole vielä kertaakaan päässyt sisälle. Kerran ei aikataulu antanut myöden poiketa ja viimeksi olimme katsoneet aukioloajan väärin joten sattuu sitä muillekin noita hajamielisyykiä ;) Kahvila Leivintupa näyttää hurmaavalta paikalta myös. Miltä mahtaa maistua lampaanmaitojäätelö? Ihania nuo sinun neulomuksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kesän jälkeen voi mennä aukioloajoista seksisin paikassa, jos toisessa ; Mutta toivottavasti vielä jonain päivänä ehdit käväistä Tiirinkoskella. Hurmaava on juuri hyvä sana kuvaamaan Kahvila Leivintupaa, mutta se ei juolahtanut mieleeni, vaikka yritinkin miettiä vaihtoehtoa ainaiselle ihanalle ;)
   Jotain siis unohtui eli miltä maistui Utu-jäätelö. Minä ole hieman jäävi, mutta suutuntuma oli ainakin kookoksen maussa erilainen kuin tavallisissa jätkeissä, vähän sorbetmainen, kuin olisi laittanut lunta suuhun. Tuli lapsuus mieleen :D

   Poista
 2. Ihana päivitys. Minulla oli ajatus tänään lähteä kuopuksen kanssa käymään Metsäkylässä, mutta kun kävin läpi lankavarastoja, totesin että en saa lähteä ;-)
  Jos sinulle joskus tulee tarve niin voin hakea sinulle vyyhdin ja laittaa postin kautta tulemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit Seija :) Ja kiitos, kun tarjoudut välittäjäksi! En ole varma, onko se minun onnekseni, kun Metsänkylän Pia Kuurma kertoi, että heillä on tarkoitus ottaa myös lankoja myyntiin Helsinkiin avattavaan Domus Classican myymälään ;-)

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)