keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Taas toimii

 
 
Hei vaan! Vihdoinkin alkoi bloggerissa toimia kuvien liittäminen vanhaan malliin. Lisäsin samalla edelliseen tekstiin pari kuvaa Gumbostrandin Konst & Form:sta. Olen siellä vierailun jälkeen käynyt toisessakin näyttelyssä. Helsingin Taidehallissa kävin katsomassa Leena Luostarisen värikkäitä ja valtavan kokoisia maalauksia. Seuraavaksi aion suunnata Valokuvataiteen museoon Kaapelitehtaalle.
 
Tällä viikolla en ehdi mihinkään mukavaan paikkaan, kun joka päivälle on varattu käynti joko sairaalassa kontrolleissa tai fysioterapiassa ja muissa kuntoutuksissa. Ihan työstä käy tämä kuntoutuminen. Onneksi odottaessa ehtii heilutella puikkoja :) Viime syksyn Novita-lehdessä näin tämän panda-mekon ja jo silloin päätin, että jonain päivänä teen sen ystäväni tytölle, joka on todellinen panda-fani. Itsekin olen aina tykännyt jättiläispandoista, mutta kyseinen tyttö on tainnut edellisessä elämässään olla panda :) En ole todella pitkään aikaan neulonut mitään ohjeen mukaan ja tässäkin ohjeessa oli puutos. Onneksi yksi toinen bloggaaja (Arjen jaloissa) oli neulonut saman mekon ja sain häneltä apua, kun en malttanut odottaa arkea ja soittoa Novitaan. Pandafani ei ole vielä ehtinyt mekkoaan hakea, mutta toivottavasti tykkää.


 
Pari pipoakin on ehtinyt valmistua, mutta toinen lähti maailmalle tuubihuivin kanssa ennen kuvausta. Toiselle pipolle tuli korvat, kun ajattelin kokeilla vähän erimallista kuin yleensä teen.
 


Joulukuun alussa Tampereen Näsinlinnassa järjestetty Milavidan jouluinen antiikki-ja sisustustustapahtuma saa huhtikuussa jatkoa keväisellä tapahtumalla. Joulukuussa sieltä lähti mukaani tuo alakuvan vasemmanpuoleinen Arabian vanha desilitran mitta. Toinenkin mitta oli tarjolla Penni ja Lilli -osastolla, mutta nuukuuksissani jätin sen sinne. No, mieltä jäi kaivelemaan, joten olihan se tilattava kotiin.
 
Arabian esinehausta selvittelin ja oletan vasemman mitan olevan Kaj Frankin suunnittelema, leiman mukaan 1949-1964 vuosien tuotantoa. Mallihan muistuttaa hieman Kilta-sarjan kannua. Jos joku tietää jotain oikenpuoleisesta mitasta, otan tiedot kiitollisuudella vastaan. Nämä on todennäköisesti suunnattu vientiin, ainakin leimojen perusteella käsitin niin, mutta en ole asiantuntija.
 

Tässä kaikki tällä kertaa. Toivottavasti aurinko paistaa viikonloppuna, niin voisi mennä taas jäälle potkukelkkailemaan, kuten teimme sunnuntaina.
3 kommenttia:

 1. Näyttää niin ihanan pehmeältä tuo pandamekko ja pipokin on upea!
  Eipä nähty Milavidassa viimeksi, kun siellä oli niin paljon väkeä :) Mutta jospa seuraavassa tapahtumassa?

  VastaaPoista
 2. Ihania neulomuksia taas kerran! Pysyhän virkeänä siellä! Ja soittelen sulle joku päivä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kesäkukka, mekko on pehmeä, Novitan Teddy-lankaa. Toivottavasti tosiaan keväällä pääsen Tampereelle, vaikka epäilen Milavidassa olevan samanlainen tungos kuin joulukuussa :)

  Noora, kiitos. Soitellaan!

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)