tiistai 30. lokakuuta 2012

Terveisiä kirjamessuilta

Olen vihdoin kotiutunut sairaalasta ja päässyt maistamaan hiukan normaaliakin elämää. Olen koko syksyn odottanut kirjamessuille pääsyä ja sunnuntaina se viimein toteutui, kun ensin käytiin äänestämässä. Mies lähti messuille mukaan, mutta heti perillä erkanimme toisistamme - ihan suunnitellusti. Minä kiertelin vain kirjapuolella, mies musiikki- ja viinimessujen puolella. Välillä nautittiin messu-kaffet yhdessä.

Tykkäsin kovasti messuista, vaikka mielestäni ne oli jotenkin pienimuotoisemmat kuin aiempina vuosina. Mutta hyvä niin, koska pyörätuolin kanssa ei ollut niin helppoa päästä lähelle kirjapöytiä, kun ihmisiä oli paljon. Löysin monta kivaa joululahjaa; miehelle, pojille ja appiukolle. Niitä en tässä esittele, vaikka kukaan mainituista tuskin blogiini eksyy vahingossakaan. Itselle ostin neljä kirjaa ja joitain joulu-juttuja. Kaikkein mukavin kokemus messuilla sattui kohdalleni pikkuisella osastolla, jossa myytiin monen eri taiteilijan töitä. Kyllä, ihan grafiikkaa ja kortteja ym. kirjojen lisäksi. Kirjailija Arja-Liisa Landén nimittäin yllätti minut kysymällä, että haluanko hänen lukevan minulle runonsa. Niin hän sitten luki pari runoa, jotka oli jotenkin niin liikutavia ja sopivat tämänhetkiseen, vaikeahkoon elämäntilanteeseeni antamalla positiivista valoa.


Muut ostamani kirjat oli ihan suunniteltuja ostoksia. Riikka Pulkkisen uusin kirja Vieras on ilman muuta luettava, koska kaksi edellistä olivat niin kaunista tekstiä. Tapetinvärinen taas on Virpi Hämeen-Anttilan uusin ja sen tarina vaikuttaa mielenkiintoiselta. Kirjassa oli jopa kirjailijan signeeraus. Kolmas kirja on jättimäinen tiiliskivi - Lars Keplerin Tulitodistaja. En kyllä tykännyt tuon ruotsalaisen avioparin ekasta kirjasta Hypnotisoija, mutta sairaalassa lukemani Paganini ja paholainen taas oli ihan koukuttava.


Kirjoihin tarvitaan tietenkin omistajan merkki eli Ex libris:) Ei minulla aiemmin sellaisia ole ollut, mutta nyt löytyi valmiina kivat tarrat. Jotkuthan teettää ihan itselleen personoidut kuvat.Ja joulu saa tulla:) Messuilta löytyi myös ihastuttavan nostalginen Rudof Koivun joulukalenteri.


Vaikka viime jouluna jäi joulukorttien lähettäminen väliin ja olin jo ehtinyt joitain kortteja hankkia,niin nämä lempparikaupunkini Pariisin kuvilla varustetut kortit peltirasiassa oli pakko saada. Raaskiikohan näitä edes lähettää kellekään:)


Viimeisin vaan ei vähäisin ostos, ei tosin kirjamessuilta vaan My Country Home:sta. Tietääkseni tämä upea kirja on loppuunmyyty.Kuvissa näkyy myös pikkuruinen osa viimeisintä sisustushankintaani, joka on uusi pellavainen päiväpeitto, jossa on kauttaaltaan tuollaisia pieniä tupsuja.

Korujen väkertäminen senkuin jatkuu, mutta niitä on mennyt niin, että pelkään meneväni Naisten joulumessuille tyhjin käsin. En ole vieläkään saanut kuvattua valmiita neulomuksia, kun ensin pitäisi haalia ne kaikki yhteen kasaan.  Nyt yritän haalia lapslle jotain ruokaa.

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että olet päässyt kotiin!
  Ja jaksanut lähteä messuillekin, toivottavasti nähdään joulumessuilla :)
  Minä en ole vielä saanut kirjaani Virpiltä, mutta siellä se odottelee. Tuo pellavapeite näyttää kauniilta, mistä ole sen hankkinut?

  Hyvää viikonjatkoa! <3

  VastaaPoista
 2. Hei Kesäkukka, pellavapeitto on Stockmannilta, heidän omaa mallistoa. Toivottavasti tosiaan törmätään joulumessuilla:)

  VastaaPoista
 3. Ah...Pariisi on mun lemppari kaupunki kans :) viimeksi olin siellä pari vuotta sitten marraskuussa. Lunta ei tietenkään ollut mutta liikkeet alkoivat laittaa joulukoristelua. Aivan mahtavia luomuksia. Pitäs päästä joskus käymäään siellä joulukuun puolella että näkis ihan sen kaiken lumouksen Pariisin joulusta ♥ Ymmärrän hyvin jos et halua lähettää noita ihania Ranskalaisia kortteja, mutta ajattele, sulle jää se peltirasia :)

  VastaaPoista
 4. Elina, minäkin sain taas uutta pontta haaveilla Pariisista, kun eilen uutisissa näytettiin Champs Elyseen jouluvalojen sytyttäminen. Huikeeta!

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)