keskiviikko 10. elokuuta 2011

Rompepäivät ja ruukkikylä

Taas on istuttu takapuoli puuduksissa autossa. Viime viikon työrupeaman päätteeksi lähdettiin ajelemaan Savon perukoille hakemaan jälkikasvua kotiin. Vajaan sadan km:n ruuhkaisen ajon jälkeen ihmeteltiin miksei lähdetty junalla. Se olisi ollut paljon mukavampaa - ainakin miehelle! Minähän pystyin neulomaan siinä apparin paikallakin. Olin ottanut jos jonkinlaisia lankoja mukaan, olinhan edellisenä päivänä käynyt Oulunkylän Lankamaailmassa hieman "katselemassa".

No, pojat saatiin pakattua kyytiin ja kotiinpäin oltiin lähdössä heti seuraavana päivänä. Ajajttelin, että olisi mukava piipahtaa jollain paikallisella kirpparilla, mutta sain kuulla, että Iisalmessa oli juuri samaan aikaan Rompepäivät. Ja sinnehän oli päästävä! Vaikka satoi kaatamalla, ja ne oli siis ulkotiloissa ja mulla oli vaan ohutpohjaiset mokkasiinit! Vanhempi poika, murkkuiässä, jäi tietty autoon lukemaan Aku Ankkoja, joten lainasin häneltä crocsit ja villasukkien kanssa yhdistelmä oli juuri Rompepäiville sopiva :) Kameraa en viitsinyt sateeseen raahata ja kännykän unohdin käsilaukkuun, kaikki mahdolliset käteiset vain taskuun  hyvien löytöjen toivossa.

Se puhelin olisi ollut kätevä, koska eksuýin miehestä ja nuoremmasta pojasta samantien ja alue oli melko laaja. Myyjät oli tulleet eri puolilta Suomea ja levittäneet aarteensa matkailuautojensa eteen. Kännykän kamera olisi myös ollut tarpeen - onneksi sentään mies oli ottanut kuvan vanhoista silitysraudoista, joita hänen serkkunsa keräilee vanhan hirsiaitan ylisille. Ja ostoksistani sain otettua kuvat sitten kotona. Niitä ei ollut monta, koska romppeen hinnat olivat kyllä pilvissä - kuten ilmeisesti myyjienkien - sadepilvissä. Ilmankos raahaavat romujaan ympäri Suomea, kun eivät sellaisilla hinnoilla mene kaupaksi. Kamaa oli siis tarjolla Arabian astioista työkaluihin ja vanhoihin mopon rastoihin ja kaikkea siltä väliltä.

Jauhot ostin nuorelta parilta, joka oli kasvattanut viljan Iisalmessa ja jauhattanut sen Sonkajärven Myllyssä. Peltirasia on tuliainen ystävälle ja tuo silitysrauta matkaa takaisin Vieremälle varmaan vasta ensi kesänä.

Reissun aikana sain valmiiksi seuraavanlaiset neulomukset:

Myssy luomuvillaa

Tiskirievut 70% bambua ja 30% puuvillaa


EIkä se viikonlopun ohjelma vielä loppunut, eikä autossa istuminen. Sunnuntaina ajeltiin Lohjalle asti viemään työkaverini Hope-yhdistykselle lahjoittamaa parvisänkyä Lohjan paikallisyhdistyksen aktiiville joka taas kuskaa sängyn eteenpäin perheelle, joka sitä tarvitsee. Niin se tavara kiertää. Ja minä unohdin kaikki kiinnitysruuvit kotiin - toivottavasti posti vie ne ajoissa perille.

Koska siellä päin oltiin, pitihän sitä käväistä myös Fiskarsissa. Hyvä että saatiin auto parkkiin, kun olin jo ostanut vanhan keinutuolin. Onneksi oli peräkärry mukana - kerrankin :) Kuva keinusta myöhemmin, ehkäpä vasta verhoilun jälkeen.

Tornikellorakennuksessa aito Könnin kello


Taustalla siintää Paloasema

Kahviteltiin Salaisessa puutarhassa


Käsitöitä ympäristötaiteena

Hattutaidetta

Garden Shop Tahvoset

Ruukin Pottu & sipuli - lähi-ja luomuruokaa

Studio Sarasjoki Pesutuvassa

Navetassa toimii Desicon kynttilätehdas

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä Mustion linnassa tarkoituksenamme syödä siellä, mutta taas kerran myöhästyimme hiukan ja keittiö oli suljetttu. Mitä järkeä laittaa keittiö kiinni klo 17, kun silloin vasta sulkeutuu Fiskarsin näyttelyt ja myymälät ja ihmiset suorastaan ryntäisivät nälkäisin vatsoin herkkupatojen äärelle. Linnassa nimittäin on hyvä ruoka. Tuohtuneena ja nälkäisenä en halunnut ottaa yhtäkään kuvaa puutarhasta, vaikka se onkin vaikuttava,  hieno, upea, loistava jne.

Eipä sitten muuta tällä kertaa. Mukavaa loppuviikoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)