maanantai 20. kesäkuuta 2011

Vihdoinkin valmiit villasukat (...ja vähän kukkia)

*Huokaus*...  Näitä on nyherretty kuin Iisakin kirkkoa kaiken muun ohella. Mutta nyt ne on valmiit. Ja aion keskittyä vähän aikaa koruihin, koska useampikin tilaustyö on odottamassa. Ta daa, tässä ne nyt on:


Joku tietty ihmettelee, että mikä noissa nyt kesti. Tiedän - pitäisi keskittyä yhteen tai vain muutamaan asiaan kerrallaan. Mutta kun on niin paljon kiinnostavia juttuja, tekemistä ja ihmettelemistä, ja tunteja päivässä liian vähän. Laiskotteluunkin menee liikaa aikaa ;-)

Sitten niistä kukista. Viikonloppuna tuli huhkittua rikkaruohojen kimpussa hikipäässä, hyttysten ilona. Nyt joka paikka kutiaa ja kynnenaluset on mustana, vaikka kuinka jynssäisi. En osaa käyttää hanskoja kitkemisssä, vaan oikein nautin, kun tunnen juurten irtoavan jostain syvältä maan uumenista.

Sunnuntaina eksyin paratiisin portille Esoonlahdessa. Liikuin siellä ihan muissa asioissa (Hopen), kun huomasin puutarhamyymälän, jonka ohi meinasin porhaltaa. Koska tyhjät ruukkuni kaipasivat vielä joitain kesäkukkia, päätin poiketa. Kyllä kannatti!Tämä iloinen orvokkikuoro toivotti tervetulleeksi Nuurtilan kukkataloon. En ole ennen nähnyt orvokkeja noin ilmeikkäinä. Ne taisivat nauttia ympäristöstään yhtä paljon kuin minä! Vaikka myymälä ei ollut suuren suuri, niin kaikki oli runsasta, värikästä, hyvin hoidettua ja laadukasta. Löysin muutamia lajeja, joita en ollut ennen tavannut. Ja henkilökunta oli super-ystävällistä ja mukavaa.
Omat ostokseni ovat tässä:


Kotimaisia kerrottuja markettoja - suloisia

Laventelien kukkalatvus on kolmihaarainen
Pikkuisen yrttejä
Ritarinkannukset aion laittaa kukkapenkkiin
Sinisarjaa olen jo pitkään halunnut


Tässäpä kaikki tällä kertaa. Oikein mukavaa Juhannuksen aikaa!
5 kommenttia:

 1. Näyttipä kivalta paikalta :)
  Ihanat ovat ostoksesikin!

  Hyvät jussit Sinulle myös!

  VastaaPoista
 2. Heippa! Mistähän voisin saada noiden villasukkien ohjeen? AIVAN IHANAT!!! PAKKO SAADA SAMANLAISET :D

  VastaaPoista
 3. Hei Anonyymi! Kiitos tosi paljon, kehut lämmittävät mieltä:) Minulla ei ikävä kyllä ole antaa ohjeita tältä istumalta, koska ne ovat ihan omasta päästäni, kuten muutkin neulomukseni. Kavennukset ym. teen aina soveltaen, jotta lopputulos olisi sopusuhtainen. Jos laitat minulle viestiä os. etanaellinelamaa@gmail.com, niin voin jossain välissä yrittää jotain ohjeen tynkää saada aikaan (ei ole vahvimpia puoliani). Kivaa syksyn jatkoa :)

  VastaaPoista
 4. Ethän sattuisi enää muistamaan ohjetta näille sukille? :) Aivan uskomattoman kauniit!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Kati:) Ikävä kyllä ohjetta ei ole olemassa, koska kaikki neulomukseni syntyvät omasta päästä ja kuviot , kavennukset, lisäykset muokkautuvat sitä mukaa kun työ etenee. Enkä voi edes sukkien mukaan ohjetta kirjata, koska ovat jo pitkään lämmittäneet uuden omistajansa varpaita. Tiedän, että Novitan sivuilta neuleohjeista löytyy jonkinlaisten palmikkosukkien ohje.

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)