lauantai 1. huhtikuuta 2017

Netta Tiitinen 10 vuotta paletilla

Viikko sitten torstaina vietettiin yhden suosikki-taiteilijani näyttelyn avajaisia Gumbostrandin Konst & Formissa. Netta Tiitisen menestyksekäs ura taiteilijana on kestänyt vasta 10 vuotta, mutta siinä on runsaasti aihetta juhlanäyttelyyn.


Yllä maalaus, josta kaikki sai alkunsa ja joka ei periaatteessa ole myynnissä, paitsi jos takataskusta löytyy miljoona euroa. Silloin kuulemma saattaa päästä taiteilijan kanssa neuvottelemaan ;)


Tässä Netta pitämässä ihastuttavaa avajaispuhettaan, joka taisi venyä aiotusta pituudestaan moninkertaiseksi. Runsaslukuinen avajaisyleisö sai kuulla, että tämän näyttelyn yhteydessä oli tarkoitus julkaista myös kirja, mutta se siirtyi toukokuulle. Sen kirjan aion ensimmäisten joukossa hankkia ja nopea kannattaa ollakin, koska kirjaa painetaan rajoitettu erä. Olin muuten kuulemma myös ensimmäinen, joka ilmoittautui tähän näyttelyyn :)

Maalauksissa esiintyvät lapset ovat eri-ikäisiä ja puheessaan taiteilija mainitsikin, että ajan kulumisen huomaa erityisesti juuri lasten kasvamisesta ja siitä, kuinka heidän vaatteensa jäävät aina pieniksi.


Konst & Form antaa kuukausittain tilaa nuorille taiteilijoille ja taiteilijana nuorille tekijöille. Tällä kertaa vuoron sai taitava valokuvaaja, joka löydettiin instagramista. Kuvissa oli jotain tutunoloista ja ilokseni huomasinkin, että olen seurannut Joonas Hämäläistä, instagram-käyttäjää juusohd jo jonkin aikaa. Nyt sainkin tilaisuuden kehua hänen kuviaan henkilökohtaisesti ja muutenkin jutella kuvaamisesta. Hän kertoi itselleen olevan tärkeää välittää kuvillaan sitä tunnetta, jota hän kokee yhteydestään luontoon.Konst & Formissa on aina kauniita tuoreita kukkia, kuvassa erikoinen leinikki ja takassakin palaa useimmiten tuli, varsinkin sään ollessa koleaa. Eilen maaliskuun viimeisenä päivänä oli aamulla maa taas valkoinen, joten talvisen sään takaisintulo antaa oivan syyn tehdä viikonloppuvierailu Gumbostrandin Konst & Formin lämpimään tunnelmaan.Itse aion mennä uudelleen ystäväni kanssa ainakin viikon päästä lauantaina 8. huhtikuuta, jolloin Netta Tiitinen on itse kertomassa tarinoita taulujen takaa. Tule moikkaamaan, jos näet minut keltaisen keppini kanssa. Niin teki avajaisissa kaksi instagram-seuraajaani. Ihan mahtavaa kohdata henkilökohtaisesti ihmiset, joihin on ensin tutustunut kuvien kautta :)

Hyvää viikonloppua, törmäillään!

Tuula

6 kommenttia:

 1. Taidenäyttelypostauksia on aina mielenkiintoista lukea ja katsella, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Pepita :) On tosiaan kiva päästä netin kautta näyttelyihin, jotka ovat vaikka liian kaukana. Yritänkin saada valmiiksi kesken jääneen juttuni helmikuulta, siihen kun sisältyy useampi taidevierailu :)

   Poista
 2. Gumbostrandin Konst & Formissa pitää kyllä piipahtaa tässä lähiaikoina. Edellisestä visiitistäni on jo yli vuosi aikaa. Kauniin herkkiä nämä Netta Tiitisen taulut. Jonas Hämäläisen valokuvat myös mahtavia.
  Hyvää viikonloppua Ellille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti visiittiä Gumbostrandiin. Jospa osuttaisiin yhtä aikaa :) Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua Marjo!

   Poista
 3. Aivan ihania taideteoksia..MÄ tykkään näistä eniten tuosta laatikkoviiva lapsi istuu yhdellä... se on jotenkin...tuonne kun pääsisi juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netan maalaukset on todellakin ihania, kun ne on niin helposti lähestyttäviä. Tavallaan ne on myös helpommin ymmärrettäviä kuin monet abstraktit teokset, mutta niihinkin voi löytää eri näkökulmia ihmisen kokemusmaailmasta riippuen. Jos en ihan väärin muista, niin tarkoittamasi teoksen nimi on Logiikka. Kivaa viikonlopun jatkoa Birgit :)

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)