maanantai 13. helmikuuta 2017

Valokuvauskurssilla brunssilla

Vihdoin viimein osallistuin oikealle valokuvauskurssille, vaikka olen sellaiselle suunnitellut meneväni jo vuosia. Eilen osallistuin siis Visualaddict -blogin Fridan pitämälle kurssille Hotelli Rantapuistossa, jossa kurssiin kuului myös brunssi. Paikasta ja brunssista kerroinkin jo toiseksi edellisessä postauksessani, jonka jälkeen olen muuten käynyt testaamassa poikieni kanssa myös ravintolan illallisen. Meidän kaikkien mielestä valitsemamme annokset, niin pääruoka kuin jälkkäritkin, olivat herkullisia.


Me kurssilaiset emme suinkaan mahtuneet tämän pyöreän pöydän ympärille, vaan levittäydyimme kameroinemme ja läppäreinemme kokoushuoneen suuren pöydän ääreen kuuntelemaan päivän sanaa, joka koostui mm. aukoista, verhoista ja kultaisesta leikkauksesta. Toki olen tiennyt, että kamerasta löytyy suljinaukko ja valotusaikakin vaikuttaa kuvaan, en vain ole osannut käyttää niitä, vaan olen kuvannut automaattiasetuksilla kuten moni muukin kurssilaisista.


Koska mukana oli niin sisustus- kuin ruokabloggaajiakin, saimme myös vinkkejä asetelman kokoamisesta kuvaa varten. Harjoitustehtävänä oli ottaa kolmen kuvan sarja ja sitä varten Rantapuiston puitteet oli mitä mainioimmat. Vain muut asiakkaat saattoivat hieman ihmetellä, kun kantelimme brunssin aikana annoksia ja somisteita vieraisiin pöytiin ja stailasimme uusiksi hotellin oleskelyryhmiä. Osa rakensi asetelmia Fridan mukanaan tuomasta tarpeistosta, jolla olisi ehkä sisustanut koko hotellin ;) Keinot olivat moninaiset kuvien ottamiseksi :)

Koska itse olen hieman, hmm... jäykkä laskeutumaan lattialle, niin kuvasin ihan pystyasennossa hotellin tiloja, mikä on muutoinkin minulle luontaisinta. Alla ensin kuvaamani sarja, jonka sitten hylkäsin ja kävin kysymässä opelta neuvoja muistinvirkistämiseksi.
Seuraavana kuvani, jotka päätyivät kuvaustehtävään.  Kaikkien kurssilaisten harjoitustehtävän kuvat katsottiin yhdessä läpi ja kuultiin opettajan palaute. Jokainen kuvasarja oli hieno, mikä ei ole ihme, kun niin intona kaikki olimme uusista, kädestä pitäen saaduista opeista ja vinkeistä, niin Fridalta kuin kurssikavereiltakin.
Omasta mielestäni herkullisin kuva on tämä lettuannokseni ;)


Mikäli olet harrastelijakuvaaja ja tähän asti käyttänyt vain kamerasi automaattiasetuksia, mutta haluat oppia ottamaan kamerastasi kaiken hyödyn irti, niin suosittelen ehdottomasti osallistumaan Fridan kurssille, joita hän pitää mitä upeimmissa paikoissa eri puolilla Suomea. Kurkkaa tällä hetkellä tiedossa olevat päivät ja paikkakunnat täältä.

Frida on näemmä itse ehtinyt kuvata ja kirjoittaa mietteitään sunnuntaista blogiinsa, kuten ovat tehneet myös muutama muu mukana ollut


Kiitän opea ja kurssikavereita huippukivasta ja antoisasta päivästä :)

Oikein sydämellistä ystävänpäivää kaikille <3

Tuula

8 kommenttia:

 1. Voi sinua, ihana Ellivelli :)
  Oli ihanaa, että tulit kurssilleni... minäkin olin niin virtaa täynnä kotiin päästyäni, ettei hymy meinannut laantua lainkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihanaa tulla, kikkarapää :) Kävin jo tänään pikaisesti rannalla harjoittelemassa verhojen käyttöä ja voi että, mikä vaikutus sillä onkaan kuviin :D Kiitos vielä kerran!

   Poista
 2. Fridan kurssi on haavelistallani myös. Kesällä piti perua yksi kurssi reissun takia, ja muutenkin aina tuntuu olevan jotain muuta. Toki myönnän, että minua pelottaa mennä tuollaiselle kurssille, kun monet ovat jo niin taitavia sinne mennessään. Nimim. auto-asetuksilla kuvaaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vielä tulee sinun aikatauluusi sopiva kurssi ja kun tulee, niin rohkeasti vaan mukaan Tuija. Fridan kurssilla oli rento tunnelma, eikä siellä kukaan tunnustanut olevansa erityisen taitava. Tai jos oli jossain asiassa, niin auttoi muita ja mielestäni jokainen kyllä kyseli neuvoja. Fridan lupaamat jatkokurssit seuraa sitten perästä, siellähän me ollaan sitten ammattilaisia, kun kun harjoitellaan näillä opeilla :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä oli, erittäin hyödyllinen, nyt pitää vaan harjoitella :)

   Poista
 4. Niin kauniita kuvia. Hyvältä vaikuttaa myös tuo Hotelli Rantapuisto. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Rantapuistossa on hyvä tunnelma ja sitä pidetään yllä kivalla tavalla. Samoin sinulle, ihanaa viikonloppua!

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)