torstai 17. heinäkuuta 2014

Maalaismaisemissa

Vielä vähän antiikkia ja sisustusta, vaikka tämä kierros toteutuikin viime viikolla ennen ruukkikylien antiikkipäiviä. Uuden ystäväni kutsumana halusin vielä ennen sairaalareissua toteuttaa putiikkikierroksen, kun en ollut varma, koska tulisi mahdollisuus seuraavaan. No, sehän tuli sitten nopeammin kuin uskoinkaan :)

Lähdin viimeiselle ajelulle vanhalla Volvollani Vihdin suuntaan ja poikkesin Turun motarilta viimeisille kilometreille jo Veikkolan kohdalta. Tervalammen alueen maisemat olivat kerrassaan upeita. Helteisenä päivänä molemmin puolin tietä levittäytyvä rehevä metsä näytti kutsuvalta ja välillä auenneet peltomaisemat levittäytyivät kauniina. Kapealla tiellä en oikein viitsinyt pysähdellä kuvaamaan, vaikka tie olikin aika hiljainen.

Lähtö vähän viivästyi, kun intouduimme rupattelemaan ystävän viihtyisällä terassilla :) 
Ensimmäinen kohteemme oli Nummelassa sijaitseva Katin sisustusnavetta, josta olin jo kuullut paljon, mutten vielä päässyt tutustumaan. Asuin itse Nummelassa parikymmentä vuotta sitten, jolloin paikka ei vielä ollut nykyisessä tarkoituksessaan. Tosin en siihen aikaan edes ollut samalla lailla kiinnostunut sisustuksesta ja vanhoista tavaroista kuin nyt.


Katin sisustusnavetta löytyy maalaismaisemasta upean kuusikujan toisesta päästä ja on todellinen täyden palvelun keidas. Kurkatkaa nettisivuilta (linkki tuolla ylempänä) miten monipuolisia palveluita Kati navetallaan tarjoaa. Paikalla oli mm. puuseppä, joka hetkessä korjasi ostamani, hieman kolhiintuneen kapioarkun kuntoon - ihan ilmaiseksi vielä.
Tai kauheeta - en tajunnut tarjota maksuksi kuin kiitoksen! No, ensi kerralla tarjoan ainakin pullakaffet :)
Jo navetan pihalle oli omiksi ryhmikseen lajiteltu vaikka miten paljon ihania vanhoja käyttöesineitä.

Myynnissä on myös erilaisia taimia, saahan Katilta vuokrata myös vaikka viljelypalstan hyödyksi ja kesäpuuhaksi.
Sisällä navetassa myydään kaikenlaista sisustustavaraa, mutta ei niinkään ihan uusia ja samoja, joita monet sisustusputiikit ovat pullollaan, vaan yksilöllistä vanhempaa designia, keräilyesineitä ja talonpoikaista sekä muuta vanhaa tavaraa niin kodeista kuin konttoreista, ja vähän muualtakin.
Esim. tämä YIT:n(?) vanha maanmittauslaite ihastutti meitä hienolla kantolaatikollaan.


Jo eteisessä oli vaikka mitä kaunista; nuo kirnut ja suloiset punaiset nukenvaunut.Osa tavaroista on myynnissä kirpputoripöydillä, jotka on nimetty navetassa aikoinaan asuneiden lehmien nimillä. Erikoisin nimi lehmälle oli ehkä Morsian :)


Tavaraa on tosi paljon; ikkunoilla, kaappien päällä ja lattialla. Navetan vanhat ruutuikkunat on muuten todella kauniit ja mielestäni otin kuvankin, jota ei nyt löytynyt.
Erilaisia vanhoja tarvekaluja olisi ihan museoksi asti. Monet erikoiset esineet herättävät kummastusta ja onkin hauskaa pohtia niiden käyttötarkoituksia. Tuossa yllä oleva puinen "lokero" minullakin on, tosin paljon huonokuntoisempana ja olen usein ihmetellyt, että mistä syystä se on tarkoitettu juuri rosollin pilkkomiseen. Eikö ennen muinoin juureksia pilkottu muuhun käyttöön? Muodon ymmärrän, että se on juuri sopiva sellaiselle leikkuuterälle (silläkin on joku oma nimi, jota en muista).


Kuka arvaa/tietää mikä on yläkuvan vempain, jonka itselleni ostin? Mitään en sillä tee, mutta hauska olemus vaan jotenkin viehätti. Jos olisi kuva sisältä, niin varmaan helpottaisi, mutta ehkä tuo veivi antaa vihiä tarkoituksesta. Toisessa kyljessä on tekstinä paikkakunta, mutta sekin jäi piiloon. Enkä nyt kirjoittaessani muista oliko se Ylöjärvi vai Ylivieska.

Katin sisustusnavetalta olisi saanut myös kahvit, mutta päätimme jatkaa muinaisen kotipaikkani keskustaan nauttimaan lounasta. Siellä olikin avattu ihan uudenlainen lifestyle-puoti, jossa on yhdistetty sisustusputiikki ja lounaspaikka. Kahvila ja sisustuspuoti -yhdistelmiä on ollut jo jonkin aikaa, mutta en muista käyneeni paikassa, jossa saisi myös lounasta, siis saman katon alta. Nummelan paikan nimi on Lifestyle Casalen ja huomasin juuri heidän facebook-seinältään, että hakivat osa-aikaisia kahvilatyöntekijöitä, ainakin vielä heinäkuun eka päivä :)Lounaan jälkeen suuntasimme Kirkkonummelle Oitbackan kartanon maille, mutta siitä kerron omassa postauksessaan. Minulla venyy näiden juttujen loppuunsaattaminen, niin että nyt pitää käydä nukkumaan. Tätäkin olen kirjoitellut pitkin päivää :)
Hyvää yötä!

4 kommenttia:

 1. Päätit käydä Katin Sisustusnavetassa! Eikös vain ollutkin käymisen arvoinen paikka?

  Me kävimme tänään Villa Nokkosessa ihan sinun blogisi innoittamana. Vasta blogiasi selatessa tajusin, että Sipoossahan on useita pieniä sisustuspuoteja. Sisustus Ometan ohi myös ajoimme, samoin Vanhan Kauppatalon - eivät vain olleet tällä kertaa auki kumpikaan. Pitänee tehdä vielä uusi sisustusreissu Sipooseen. Kiitos vain mukavista vinkeistä!

  Helteistä heinäkuun jatkoa!

  Terkuin,
  Satu-Maria
  http://jotainkaunistajaarkista.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että vinkeistäni on ollut sinulle hyötyä Satu-Maria. En tosiaan aina taida muistaa mainita aukioloaikoja, mutta laitan kyllä ahkerasti linkkejä, joista kannattaa tarkistaa putiikkien aukiolo. Mutta hienoa, jos pystytte tekemään uuden reissu, se kyllä kannattaa :) Sisustus Omettan lähellä Nikkilän keskustassa on sitten Bedmil, jossa kannattaa pistäytyä

   Itse kävin Villa Nokkosessa maanantaina, samalla kun oli lounastreffit ystävän kanssa siinä N'Avetalla. Ja Katin sisustusnavetalle aion vielä tänään uudelleen, kun siellä pidetään huutokauppa :)

   Poista
 2. Don't worry, olin kyllä tutustunut Sisustus Ometan netti- ja Facebook-sivuihin, ja sitä kautta olin tietoinen heidän aukioloajoistaan. Ajattelin vain, että kauniina kesäpäivänä saattaisivat olla pihapiirissä. Joka tapauksessa kun ajelimme pitkin Sipoota ihastellen kauniita maisemia.

  Vanhan Kauppatalon bongasimme ihan sattumalta Sipoossa kierrellessämme ja Bedmilistä luin eilen illalla blogistasi. Palaamme siis vielä Sipoon kauniisiin maisemiin ja sisustustarjontaan :)

  Meilläkin Katin Sisustusnavetan huutokauppa oli yksi ohjelmavaihtoehto tälle päivälle, mutta päätimme kuitenkin suunnata Tervakosken Puuhamaahan :) Ihanaa huutokauppailtaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkulapsi-perheelle Puuhamaa onkin parempi vaihtoehto. Meidän teineillä on jo ihan omat puuhat :)

   Kiitos toivotuksesta, mutta harmi kyllä mun huutokauppa reissu tyssäsi Kahvitupa Laurentiukselle Hgin Pitäjänkirkon kupeeseen. Uudessa autossani ei toimikaan siihen juuri asennettu käsihallintalaitteisto oikein enkä uskalla lähteä pidemmälle. Piti jäädä hetkeksi tasoittamaan sydämen sykettä :)

   Toivottavasti teidän päivä sujui paremmin.

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)