keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Uusiounelmia

Tarkoitukseni oli pitkästä aikaa avata uusi näyttely tuonne Kotilo-gallerian puolelle, mutta sain taas tilaisuuden tutustua uuteen, viehättävään puotiin. Pitäähän siitä tulla heti tuoreeltaan teille kertomaan.
Kävin toimittamassa vanhoille työkamuille heidän tilaamiaan henkilökorttikoruja ja päätin paluumatkalla piipahtaa Cillan luona Alppilassa. Siinä autolle paikkaa etsiessäni huomasin samaisella Viipurinkadulla avoimen oven puotiin, josta olin Cilla's -blogista aikoja sitten lukenut.
Uusiounelmia on pikkiriikkinen puoti ja ompelijan työhuone samassa tilassa.
Sisustuksestakin näkee, että täällä arvostetaan  ja suositaan kierrätystä ja se onkin yrityksen kantava voima - tehdä kierättäen kaunista. Jos saatte kuvan suurennettua, niin puhekuplasta voi lukea peilistä pilkistävän Ullan mietteet unelmien toteuttamisesta.


Käyttökelpoisia ja kauniita vanhoja kalusteita voi vielä löytää Kierrätyskeskuksestakin, vaikka se taitaa olla jo monen aarteenetsijän vakiokohde. Nuo vasemman reunan MUUTE -merkin Wilhelmiina mekot ovat Kalliolaista käsityötä, myöskin kierrätyskankaista ja niissä on mielestäni kiva, uudenlainen kaavoitus (vai miksi sitä nyt sanotaan).


Alakuvassa taas näkyy saman merkin vihreäraitainen AHTI-reppu.
Uusiounelmien Ulla on erityisen ihastunut vanhoihin pitseihin ja niistä hän on ommellut mm. viirinauhoja.

Varmaankin juuri kierrätyskalusteiden vuoksi puodissa oli sellainen mummolamainen, viehättävä ja mukava tunnelma.
Repun alla olevista tyynyistä ainakin yhdessä (sininen) on  käytetty hyväksi miesten kauluspaitaa. Kauluksista Ulla on ommellut kivoja kaulakoristeita, joita voi pitää korun sijaan.
 Kaapissa on useampi SOMA-lippis. Sen mallista juteltiin, että voisi sopia myös aikuisen päähän ja nyt odottelenkin, koska Ulla ilmoittelee facebookissa, että ekat aikuisten koot ovat soviteltavissa :)


Minä aloin jo kotiintullessani katselemaan vaatekaappiani sillä silmällä, että mitäköhän kivaa tuosta, tuosta ja tuosta käyttämättä jääneestä rätistä saisi aikaiseksi :)

Seuraavaksi suunnistin Cilla's -puotiin ja sieltä kaulaani pyörähti uusi huivi ja Minttukarhulle kaveriksi lennähti Bundi-pöllö. Nämä Mifukon pöllöt suunnitellaan Suomessa ja neulotaan Keniassa lähellä Nairobia. Pöllöt  kuten muutkin Mifukon tuotteet, tuovat säännöllisen työn ja toimeentulon afrikkalaisille käsityöläisille.


Ei pöllömpää!4 kommenttia:

 1. Mistä näitä kivoja paikkoja oikein tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun me naiset (ja varsinkin nuoret) olemme idearikasta ja yritteliästä sakkia :)

   Poista
 2. Bundi pääsi hyvään kotiin ja sai ihanan isosiskon myös! Kiitos käynnistäsi ja postauksesta. Viipurinkadun putiikittaret kiittävät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli taas käydä ja tutustua Ullan unelmiin. Jo teini-ikäinen poikani selvästi ihastui Bundiin, joka tänä aamuna löytyi meidän sängystä, jonne se oli kulkeutunut pojan mukana <3

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)